Geplaatst op Geef een reactie

Vakantie naar Alanya

Alanya

Eindelijk begint het. Natuurlijk niet om 23.45 uur, maar een beetje later – logisch. Op een gegeven moment landen we in Turkije en de feeder brengt ons naar het hotel: Maritim Hotel Club Alantur. (Update: het hotel heeft aanvankelijk de hotelgroep gewijzigd en is helaas sinds 2017 gesloten). In dit geval helaas de laatste op de tour. Ik arriveer eindelijk om 7:00 uur.

Tijd om naar het ontbijtbuffet te gaan, toch? Slaap heeft echt geen zin. De zon schijnt al en ik heb ook honger. Daarna verken ik het hotel en lig de hele dag op het strand en in de tuin van het hotel. 21:00 uur – eindelijk na 36 uur op de been: hotelbed. De hotelkamer is gelegen aan de oostkant van de stad Alanya, zodat de drukte van de levendige stad niet altijd in de hotelkamer zit.

Het hotel wordt omgeven door uitgestrekte tuinen

De volgende dag loop ik door het uitgestrekte terrein van het hotel long beach resort en vraag me af waarom dit hotel zo anders is dan de gebruikelijke bedkastelen in Alanya. Een medewerker vertelde me dat de oprichter van het hotel deze faciliteiten decennia geleden heeft gecreëerd. In een tijd dat het massatoerisme in Turkije nog niet bestond. In die tijd was het hotel al van een hoog niveau.

Dit verklaart ook een andere eigenschap van het hotel die mij als positief overkomt. Het hotel bestaat niet uit een groot hotelcomplex, maar uit kleinere units die ook maar vier verdiepingen hoog zijn.
Tussen de hotelgebouwen en het strand is er ook een groot groen gebied onder palmbomen, waar u zich kunt terugtrekken als de zon te fel is.
De vertraging bij het vertrek is alweer vergeten na een dag in Turkije, dus na een korte tijd ben ik ontspannen. Mijn dagen breng ik afwisselend door met eten, rusten op het strand, lezen op de green, …
Waarom het Seljuq-kasteel mij op magische wijze aantrekt
Vandaag voel ik me aangetrokken tot het Seltsjoekse kasteel, waar ik altijd vanaf het strand naar kijk. Om de stad binnen te komen, neem ik een van de gewone Dolmush. Dit is aanzienlijk goedkoper dan een taxi. Van daaruit durf ik te klimmen. In de hitte is het behoorlijk vermoeiend. Neem veel water mee en kies er een niet zo warme dag voor. Omdat de zon boven nog meer brandt.

Maar het is een geslaagde afleiding en verrijking voor een strandvakantie. Het uitzicht vanaf het kasteel over de wijde zee en het heuvellandschap is schitterend.
Voor mij heeft het nog steeds een heel persoonlijke aantrekkingskracht om door deze oude muren te lopen en de geschiedenis te voelen die hier gaande was. Ik studeerde Turkse studies in het tweede bijvak en de Seltsjoeken kwamen vaak mijn boeken tegen.
Terug in de hotelkamer geniet ik van een kleine maaltijd. Overigens is er hier slechts een uurtje aanbod. Ik lees een paar regels in een boek en dan bel ik het avondbuffet.
Hier kan ik de verschillende salades al beu worden. Er staan ​​er elke dag 20 op het buffet, waarvan er tien altijd nieuw zijn. Ook de andere gerechten laten qua variatie en overvloed niets te wensen over.

Het strand beweegt, nietwaar?

Ik ben erg blij met het heerlijke eten, ik ga comfortabel door het tuinlandschap en ga een beetje in de bar zitten en luister naar de animatiemuziek. Na een tijdje neem ik nog een longdrink en ga zitten op de steiger die vanaf het strand van het hotel de zee in steekt.
Ik kijk naar de heuvel waarop het Seltsjoekse kasteel op de troon zit – nu verlicht door talloze lichten. Een romantisch moment. Als ik plotseling beweging zie op het strand in mijn ooghoek. Of had ik het mis? Nee, het beweegt weer. Het zijn schildpadden. Om haar niet te storen, kom ik niet dichterbij en maak ik geen foto.
De volgende dag vroeg ik het weer aan de hotelmedewerker. Ik kan nauwelijks geloven wat hij tegen me zegt. De schildpadden leggen eieren op het strand van het hotel. Het gebied is zo uitgestrekt dat wij toeristen zo verdeeld zijn over de vele poelen, in de tuin, op de weilanden en op het strand dat de schildpadden zelfs de rust vinden om hier hun eieren te leggen. Ik zie eigenlijk het gebied op het strand dat is afgezet waar ik de schildpad gisteren vermoedde.
Ik had me al deze indrukken niet kunnen voorstellen tijdens een all-inclusive vakantie in Turkije. Na twee weken kom ik weer goed hersteld in Duitsland aan – zonder vluchtvertraging.

Maar waarom dit bericht over mijn vakantie in Turkije, terwijl het over individueel reizen op deze blog zou moeten gaan. Allereerst wil ik u hier informeren over EU-passagiersrechten in geval van vertragingen, omdat ik enkele ervaringen heb die ik met u in een andere post wil delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *