Geplaatst op

Lara Beach

Lara

Het prachtige strand en de gelijknamige plaats Lara Beach bij Antalya is de ideale plek voor een familievakantie. Het paradijs aan de zuidkust van Turkije wordt gekenmerkt door een letterlijk uitstekend strand met een onberispelijke waterkwaliteit. En veel spannende activiteiten en excursiebestemmingen zorgen ervoor dat ouders en de snel verveelde nakomelingen hun interesse in hun vakantie niet verliezen.

Als je trouwens een beetje bang bent, want Lara Beach staat bekend om zijn talloze 5-sterrenhotels, maar je kunt ook gerust zijn: er zijn ook aan te bevelen en mooie accommodaties in andere prijsklassen.
We presenteren de Turkse reisbestemming voor gezinnen in detail.

Hemels strand

Het dromerige strand van Lara Beach is een belangrijke reden waarom veel zomervakantiegangers deze bestemming als reisbestemming kiezen. Bijna gouden stranden met wit zand nodigen u uit om te ontspannen en te zonnebaden op 12 km. Het water is helder en glinstert blauw. De uitstekende waterkwaliteit en duurzaamheid van het strand leverden hem ook het “Blauwe Vlag” keurmerk op.
Terwijl uw kinderen op het strand baden en spelen, kunt u een ligstoel lenen en ontspannen. Er zijn ook veel strandbars die u verleiden met kleurrijke cocktails en frisdranken. Als u oudere kinderen heeft, kunt u een van de vele watersporten proberen.

Familieplezier op het Sandland Festival

Een speciaal hoogtepunt voor vakantiegangers die Lara Beach in augustus bezoeken, is het Sandland Festival. Dit vindt elk jaar op hetzelfde tijdstip plaats en is een festival voor jong en oud.
Op een enorm terrein worden zandsculpturen van verschillende kunstenaars tentoongesteld. Er is hier veel herbouwd: piramides, boeddha’s, vikingschepen en zeemeerminnen zijn slechts enkele voorbeelden van de fascinerende motieven die gewoonlijk over de hoofden van meerdere bezoekers uittorenen soms de grootte van een gebouw hebben. Er zijn eigenlijk maar één regels die moeten worden gevolgd: de artiesten mogen geen andere hulpmiddelen gebruiken dan zand en water, en het feit dat de artiesten oefening en vaardigheid nodig hebben, blijkt uit het feit dat de artiesten ongeveer drie weken de tijd hebben om zich voor te bereiden op het evenement. Het festival is echter iets bijzonders, omdat ze vanuit verschillende landen over de hele wereld reizen.
Als de werken van de kunstenaars klaar zijn, worden ze een jaar lang in een museum tentoongesteld. Daar komen dan in totaal meer dan 150 sculpturen samen.

Ben je niet tevreden met het bezoeken van de zandwonderen, maar wil je ook de techniek erachter leren, dan kun je deelnemen aan een workshop. Daar leren families zulke sculpturen te bouwen. De ervaring is bijzonder waardevol voor kinderen. Omdat het niet alleen motorische vaardigheden bevordert, maar ook creatief denken. Daarnaast vergroot sculptuurbouw de aandachtsspanne van kinderen en hun rusttijd, aldus de uitbaters van het festival. De workshops vinden plaats in het zogenaamde magische zandkasteel, waar ook een speeltuin is voor de lol achteraf. Als je daarna nog tijd en verlangen hebt, kun je een van de watersporten proberen die hier worden aangeboden.

Reisplanning

Je familievakantie begint met een vlucht naar de luchthaven van Antalya. Dit is een van de grootste luchthavens van het land en wordt daarom bediend door veel luchtvaartmaatschappijen zoals Condor, Onur Air en SunExpress. De vlucht vanuit Duitsland duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Voor de transfer naar Lara Beach kan de aanbieder Shuttle Direct, wiens transfers u gemakkelijk online kunt boeken, worden aanbevolen. Afhankelijk van de accommodatie ligt de luchthaven op slechts een paar kilometer afstand en bent u in ongeveer 15 minuten bij uw hotel aan het strand van Lara.

Accommodaties

Oleander Garden – Dit eenvoudige maar mooie appartement is ideaal om zelf te koken. Naast een prachtige tuin en een terras om te ontspannen, wachten u hier goed onderhouden en warme tinten. De lichte keuken nodigt uit tot koken en is van alle gemakken voorzien.
Lara Hadrianus – Minder dan 10 minuten lopen van het strand, dit prachtige hotel wacht op u. Gasten kunnen gebruikmaken van een groot zwembad en een hamam. Kinderen zullen genieten van de speeltuin en de waterglijbaan. De mooie kamers zijn voorzien van gratis wifi, balkon, televisie en een minibar. Voor het culinaire aanbod is er ook een groot buffet en een eigen restaurant met veel Turkse lekkernijen. En terwijl de kinderen worden afgeleid door de entertainmentshow en de vele entertainers, kunt u uzelf trakteren op een heerlijke cocktail aan de poolbar.
KervansarayKundu Hotel – Dit luxe hotel ligt op slechts 5 minuten van het strand en biedt een fitnessruimte, meerdere zwembaden en een wellnesscentrum. Naast een kinderzwembad is er ook een animatie voor je lieve kleintjes.

Onze persoonlijke favoriet

Maar onze persoonlijke favoriet is natuurlijk het prachtige gelegen hotel fame residence lara.