Geplaatst op Geef een reactie

Nijmegen – een charmant stadje

Vrijdagmiddag bracht mijn trip me naar de stad Nijmegen. Allereerst was er wat cultuur gepland en bracht ik een bezoek aan Museum Het Valkhof. Daar wordt momenteel een tentoonstelling over gladiatoren getoond, zoals je weet, leer je nooit meer en ik wist niet dat de Romeinen in Nederland gladiatorenarena’s hadden gebouwd. Een heel interessante tour inclusief een gratis audiogids. De tentoonstelling loopt tot begin maart en is ook geschikt voor kinderen. (Vanaf december 2016) Na de reis en 2 uur in het museum moesten we voor ons lichamelijk welzijn zorgen.

Dit werkt perfect op slechts een paar minuten lopen van het museum aan de lange Hezelstraat, waar talloze kleine cafés en bistro’s zijn. Na koffie en cake ging ik langs bij alle leuke winkeltjes. Ik kan dit alleen maar aan alle vrouwen van harte aanbevelen. Er zijn veel kleine boetiekjes die niet alleen de populaire Duitse collecties verkopen. Vooral degenen die op zoek zijn naar interieurinrichting en -decoratie, zullen hier zeker vinden wat ze zoeken. De openingstijden wijken echter iets af van die ik gewend ben in Keulen. De meeste winkels sluiten hun deuren om 18.00 uur, dus het is de moeite waard om vroeg te komen. Om deze reden zijn de winkels vaak op zondag open.

De eerste nacht bracht ons toen naar Hotel Van Der Valk aan de overkant van de Waal. Op de 13e verdieping trokken we naar een heerlijke tweepersoonskamer met uitzicht over heel Nijmegen en konden we nauwelijks genoeg krijgen van de zee van lichtjes aan onze voeten. We sloten de avond af met een lekker driegangendiner in het restaurant en een paar cocktails aan de hotelbar.

Honingcomplex van het kunstenaarsparadijs en een openluchtmuseum

De tweede dag begonnen we met een heerlijk ontbijt in het hotel dat niets te wensen overliet. Deze versterking was ook nodig omdat we besloten hadden om ondanks de ijzige temperaturen een lange wandeling te gaan maken. Voordat we bij onze volgende bestemming aankwamen, sloegen we weer het centrum van Nijmegen in. Elke zaterdagochtend is hier een markt en mijn foodiehart ging sneller kloppen toen ik de enorme kraampjes zag met kaas, groenten, gebak en andere lekkernijen. Qua prijs viel alles wonderwel binnen het kader en de verkopers stonden erop alle marktbezoekers uit te nodigen om het te proberen.

Honingcomplex – industriële charme ontmoet creatief denken

We hebben de volgende kilometers afgelegd naar onze bestemming, het honingcomplex, te voet langs de Waal. Het honingcomplex is een voormalige honingfabriek, die, een eindje verwijderd van het stadscentrum, nu dienst doet als locatie voor talloze kunstenaars, start-ups, kleine winkeltjes en cafés. Industriële charme ontmoet daar creatief denken. In de zomer is het honingcomplex een ontmoetingsplaats voor jong en oud en het feest gaat door tot in de vroege uurtjes. Ik kom zeker nog eens terug als de dagen wat langer zijn en de temperaturen warmer. Overigens is er in het honingcomplex een prachtig café dat, zoals het nu is, ook zijn plek in New York of Berlijn zou kunnen hebben. Als koffieliefhebber moest ik eerst de menukaart proberen en eindigde met de klassieke Flat White als persoonlijk hoogtepunt (Café: First Things First).

Nederlands Openluchtmuseum

Opgewarmd reden we ongeveer 30 minuten met de auto richting Arnhem, waar een enorm openluchtmuseum is dat de hele ontwikkeling van Nederland van de afgelopen twee eeuwen verenigt. Hier staan ​​oude molens en boerderijen naast eengezinswoningen uit de jaren 70, die typisch gemeubileerd zijn en ook van binnen bekeken kunnen worden. In het Nederlands Openlucht Museum komen alle generaties aan hun trekken, zeker voor kinderen zijn er talloze mogelijkheden om te spelen en te ontdekken. Als u alle bezienswaardigheden wilt bezoeken, moet u voldoende tijd plannen. Voor een kort bezoek is er een vaste route die te voet ongeveer 2 uur duurt, maar je kunt ook zelf op ontdekkingstocht gaan. Voor de minder actievelingen rijdt er ook een oude tram door het gebied met 5 haltes, waar je altijd kunt in- en uitstappen.

Meer recreatie

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Gelderland en de omliggende regio, alleen jammer dat Nederland best wel duur is. Kijk daarom eens naar de Uitjes kortingskaart NapPas, een kortingskaart waarmee je leuke kortingen kunt krijgen op verschillende attractie en evenementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *